Terugblik 2020

Terugblik 2020

17 februari 2020 Inspirerende avond met schaatster Ria Visser

Op maandag 17 februari was BN-ner Ria Visser bij ons te gast. Ze won op 18-jarige leeftijd  in 1980 de zilveren medaille op de 1500m op de Olympische Spelen in Vancouver. Na die tijd heeft ze gestreden om weer dat niveau te halen, hetgeen niet lukte. Dit leverde haar een gevoel van frustratie op. Dit proces duurde veel te lang, namelijk 8 jaar. 

Dit heeft haar een kijk op het leven gegeven die ze met ons deelde. Via oefeningen van spieren en ademtechniek kwamen we tot ontspanning. Deze technieken past ze toe op workshops en ze geeft aan dat door ontspanning er altijd nieuwe wegen zichtbaar worden. Naast haar schaatscarrière is ze jarenlang sportjournaliste geweest en ook hier heeft ze ruimte moeten creëren om haar plaats te veroveren. Ze nam ons mee in de F(emale) Formule. Dit vertaalde ze in: Flexibititeit, Fit, Finishgericht, Food, Flirt, Flow en Feelgood.

Formule F is yoga voor je geest.

 

5 februari 2020 Bezoek aan de Lakenhal in Leiden.

Op deze woensdag gingen we met 6 dames naar Leiden. Eerst met de tram en vervolgens met de trein. We waren er zo. Na een korte wandeling door zonnig Leiden arriveerden we bij de Lakenhal. Hier bezochten we de tentoonstelling over de jonge Rembrandt. Deze bestond uit schilderijen en etsen gemaakt in de jaren tussen 1624 en 1634. Hij had nog weinig geld en gebruikte dikwijls zijn eigen gezicht als model. Een topstuk was het schilderij van een oosterse man. Net als tijdgenoten was hij geïnteresseerd in Oosterse mannen. Daarnaast maakte hij verschillende etsen en schilderijen over de vlucht van de Heilige familie naar Egypte. Na het bezoek aan deze bijzondere tentoonstelling, was er gelegenheid de overige zalen van het museum te bezoeken. Na nog een afsluitende kop koffie, gingen we weer op Monster aan. Met dank aan Toos en Maria voor de organisatie van deze excursie.

 

20 januari 2020 Kaartavond

Op deze avond mochten we ook de heren weer begroeten om gezellig met ons mee te kaarten. Met 7 tafels klaverjassers en 3 tafels met canasta speelsters was het een gezellige drukte. Voor het eerst was er geen loterij en dat beviel goed, nu was er meer tijd om een praatje te maken. De klaverjassers kregen op volgorde van het aantal punten een prijs, van de canastaspeelsters werd het scoreblaadje in een grote ton gedaan en Piet trok hier de winnaressen uit. Het was weer een heel geslaagde avond.

 

6 januari 2020 Nieuwjaarsbijeenkomst en film ‘de laatste kouwe tuinder’

Op deze eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar wensen we elkaar alle goeds voor 2020, veel gezondheid vooral. Hierna was er de speech van de voorzitter, een terugblik op het 60 jarig feest en een toast op het nieuwe jaar. Vervolgens werd de film : ‘De laatste kouwe tuinder’ vertoond. Het levensverhaal van Peter Zuijderwijk uit Monster, die zijn leven lang heeft getuind op zijn onverwarmde bedrijf aan de Molenweg en wiens bedrijf nu moest wijken voor grootschalige tuinbouw. Hier heeft hij mee ingestemd maar het ging hem aan het hart om zijn bedrijf te zien afbreken. Hij ging langs allerlei spullen in de schuur, vele met een verhaal. Ook waren er beelden van de teelt en de kopers van de producten. Peter was bewust getuige van het verdwijnen van zijn levenswerk. Angelo Damen, die als jongen bij Peter werkte, heeft deze film gemaakt.