60 jaar KVG

KVG Monster viert 60 jarig bestaan

Op woensdag 10 april werd er groots feest gevierd bij KVG Monster. Dit ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van deze damesclub. Opgericht in 1959 door een 50-tal katholieke dames waar zich in datzelfde jaar nog eens 50 dames bij aansloten. Eén van deze dames is nog steeds lid. Als 25-jarige vrouw sloot zij zich destijds aan. Zij is ook jarenlang bestuurslid en voorzitter geweest. Om deze redenen werd mevrouw Hennie Scholtes benoemd tot erelid en burgemeester Bouke Arends speldde haar tijdens het avondprogramma de onderscheiding op.

Het feest begon ‘s- middags. Met ruim 80 dames reden er twee Kwibussen naar het centrum van Den Haag. Na een korte wandeling over het Binnenhof – wat als bijzonder werd ervaren – werden de dames hartelijk ontvangen met koffie en gebak bij Restaurant Luden. Het feest werd voortgezet met het spel ‘Ik hou van Holland’. Hierbij kregen de dames vrolijke oranje hoedjes en boa’s aangereikt en kleppers en kazen zorgden voor de sfeer. De feestvierders werden in groepjes verdeeld en ze streden fel tegen elkaar om de punten die te behalen waren wat betreft kennis over muziek, artiesten en Hollandse wetenswaardigheden. Hilariteit alom.

Het programma werd – na terugreis met de kwibus naar Monster – voortgezet in de Westlandse Druif. De dames werden in stijl ontvangen door een lakei en welkom geheten door het bestuur.

Tijdens het praatgedeelte en de toast werd mevrouw Scholtes onderscheiden door de burgemeester. Na het Wilhelmus voor Hennie volgde een lang zal hij leven voor de jarige burgemeester. De stemming zat er goed in.

Het muziekprogramma werd die avond verzorgd door Uwe van der Laan en de verkleedpartijen door Peet Vermeulen, als ‘roeptoeter’, zorgden voor veel gezelligheid. Het heerlijke buffet liet iedereen zich goed smaken en de dames dansten er vrolijk op los. Bij de afsluiting werd iedereen verrast met een typisch dameskadootje, een tassenhanger, als aandenken aan dit diamanten jubileum. Het was een topfeest! En natuurlijk werden ook de sponsoren niet vergeten, zij ontvingen na het feest dit aandenken.