Terugblik 2019

 

2019: Dit jaar mogen we ons 60-jarig jubileum vieren.

Boekpresentatie: Een avond bij de vrouwenvereniging
Op vrijdag 22 maart vond er in boekhandel De Vries Van Stockum in Den Haag een presentatie plaats van het boek ‘Een avond bij de vrouwenvereniging’ met tekeningen van Babette Wagenvoort en tekst van Lokien de Bie.
Het eerste exemplaar werd door Babette overhandigd aan Ineke Zwinkels, voorzitter van ons KVG Monster. Ons KVG en ook andere vrouwenverenigingen uit het Westland hebben model gestaan voor dit boek. Na per ongeluk kennis gemaakt te hebben met het fenomeen ‘vrouwenvereniging’ was Babette heel verrast dat dit nog bestond en nog zo druk wordt bezocht door vrouwen in deze tijd. Zij verdiepte zich verder in de vrouwenverenigingen en er bleek weinig tot geen boeken of informatie over te bestaan. Dat inspireerde haar om er een boek over te maken. Meerdere keren kwam ze op bezoek bij ledenavonden. Zij interviewde Ineke Zwinkels en ook andere dames kwamen aan het woord. Vijf jaar na haar eerste bezoek is dan nu het boek gepresenteerd. Het was een feestelijk gebeuren van een boek waarvan gezegd kan worden ‘het bestaat nog in deze tijd’ en zeker in het Westland is er nog grote saamhorigheid bij de vrouwenverenigingen. Het boek is te koop bij De Vries en Van Stockum aan het Spui in Den Haag.

 

28 maart 2019 Kookworkshop

Op deze donderdagavond konden we genieten van een workshop koken, 18 dames namen er aan deel. Na een welkomstdrankje mochten we met tweetallen achter een fornuis staan, om verschillende kleine hapjes klaar te maken. Het werd een gerinkel en geratel van potten, pannen en stemmen. Iedereen had het enorm naar zijn zin en kreeg het er warm van.

Voorbeelden van de tapas waren kippenpootjes, gehaktrolletjes, gevulde sweetbites, champignons in roomsaus, Griekse salade, caprese hapjes, brood met knoflook en tomaat, tortilla, quesadilla, geitenkaas met spek, garnalen met mango en als toetje appel-kaneel cheesecake. Toen het kokkerellen klaar was, konden we met zijn allen aan tafel om de tapas te nuttigen. Heerlijk!

Het was een supergezellige avond.

21 februari 2019 Bezoek Monsterse Reddingsbrigade

We gaan deze avond op locatie bij de Monsterse Reddingsbrigade in Ter Heijde. Met een grote groep dames (64) worden we door Roel Batelaan en Mario Nederpelt ontvangen met een kopje koffie en een heerlijk koekje.Na een hartelijk welkom, worden we in 2 groepen verdeeld, en gaat een groep naar de opslagruimte van alle wagens en materiaal. De andere krijgen een uitleg over de organisatie van de vele vrijwilligers op het strand, en activiteiten.

Het doel van de reddingsbrigade is het bestrijden van de verdrinkingsdood, in de ruimste zin van het woord. Dit doen zij primair door op het Westlandse strand preventief en waar nodig repressief op te treden. Maar ook d.m.v. opleiding en voorlichting. Een groep jongeren vanaf 13 jaar krijgen les in het zwembad de Boetselaer.
We hebben een geweldige avond met presentatie en een rondleiding door de loods gehad van Martin en Ton, die zeer gepassioneerde vrijwilligers zijn in deze organisatie, met vele vrijwilligers.

Nog even ter verduidelijking: De reddingsbrigade Ter Heijde is niet hetzelfde als de KNRM. De laatste komt vooral in actie bij mensen/schepen in nood op het water in de buitenzone.

21 januari 2019 Kaartavond

Deze traditionele klaverjasavond was weer een groot succes! Onder de bezielende leiding van Piet van der Sande namen de leden en hun partner hun plaatsen in om 3 rondes te klaverjassen. Aangezien niet iedereen dit spel speelt, was er ook gelegenheid om canasta te spelen, een spel dat door een groot aantal leden regelmatig thuis wordt gespeeld. Hier werd door 16 leden enthousiast gebruik van gemaakt, er moest één lid ingewijd worden in dit leuke spel en zij doorstond dit uitstekend. Fijn dat dit groepje zo goed samenwerkte!

Na afloop werd de uitslag bekend gemaakt door Piet en konden de gelukkigen hun prijzen uitzoeken. Voor beide spellen waren er poedelprijzen. De prijzen stonden keurig ingepakt op de tafels. Vervolgens was er de loterij waarvan de opbrengst ten goede komt van onze vereniging. Ook hierbij waren veel prijzen te verdienen. Na afloop deelde Piet doosjes verse tomaten uit die gekweekt zijn zonder daglicht. Volgend jaar weer!

7 januari 2019: Cabaret 7eVen

Op maandag 7 januari openden we de avond met nieuwjaarswensen voor 2019. Dit werd gevolgd door een spetterend optreden van cabaretgroep 7eVen, een groep bestaande uit 7 dames, zes zangeressen en een pianiste/zangeres. Ze lieten zien hoe het leven van vrouwen verloopt, inclusief een parodie op de overgang en de stress om met het gezin op vakantie te gaan. De sketches werden afgewisseld met liedjes op mooie melodieën zoals ‘Hij maakt me bang’ (uit Jesus Christ superstar) en Dona nobis pacem, gezongen met ons allen als een canon. De dames schrijven alle teksten zelf. Hun prachtige stemmen passen heel goed bij elkaar en met hun verschillende karakters en leuke aankleding verzorgden ze voor ons een aansprekend programma.

Een bijzonder goede start voor ons KVG in dit nieuwe jaar.